LIVE TEXT | Război în Ucraina. Putin, luptă deja nu pentru scopuri geopolitice şi distrugerea Ucrainei, ci pentru viaţa sa. Atac cu rachetă asupra Harkivului

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Putin, luptă deja nu pentru scopuri geopolitice şi distrugerea Ucrainei, ci pentru viaţa sa. Atac cu rachetă asupra Harkivului

UPDATE 05.13 Obiectivele lui Putin s-au schimbat

Publicistul rus Piontkovski este convins că preşedintele Federaţiei Ruse caută o încetare a focului.

În acest moment, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, luptă deja nu pentru scopuri geopolitice şi distrugerea Ucrainei, ci pentru viaţa sa. Armata rusă a arătat că nu este capabilă să-şi atingă obiectivele. Această opinie a fost exprimată de publicistul rus şi politicianul de opoziţie Andriy Piontkovskyi la Canalul 24 .

În opinia sa, Putin caută o încetare a focului pentru a opri contraofensiva Forţelor Armate şi a preveni eliberarea Hersonului, ceea ce ar duce la un dezastru politic în Rusia.

„Şi a doua zi dimineaţă, între selecţiunile din Lacul Lebedelor, va trebui să anunţăm că tovarăşul Putin a făcut o serie de greşeli grave în „problema ucraineană” şi, din cauza sănătăţii sale, nu mai poate îndeplini atribuţiile de preşedinte. al Rusiei”, prezice Piontkovski.

Consilierul şefului OP Arestovici a spus că preşedintele rus Putin a trimis „mesageri” în vest pentru a cere un armistiţiu cu Ucraina .

UPDATE 04.29 Atac cu rachetă asupra Harkivului: ruşii au bombardat cinci cartiere ale oraşului
În noaptea de 16 august, o serie de explozii puternice au izbucnit la Harkov în timpul unui raid aerian, se arată pe canalele locale Telegram cu referire la martorii oculari. Potrivit diverselor surse, la Harkov s-au auzit şapte sau opt explozii.

Începând cu ora 03:00, alarma a fost ridicată în regiune.

Potrivit informaţiilor primarului Harkovului, Ihor Terekhov, ruşii au lovit cinci din cele nouă cartiere ale oraşului:

„Mai multe districte din Harkov au fost bombardate simultan. Anterior, Shevchenkivskyi şi Kyivskyi (de fapt chiar centrul oraşului), districtele Saltivskyi, Industrialnyi şi Kholodnohirskyi. Acestea sunt cinci din cele nouă districte ale Harkovului. Un astfel de bombardament cu rachete în oraş nu a fost văzut de mult timp”.

Potrivit acestuia, în prezent nu există informaţii despre victime. În unele cazuri, există distrugeri ale infrastructurii şi a altor obiective.

UPDATE 03.30 Ruşii de pe malul drept al regiunii Herson sunt sacrificaţi

Comandamentul rus s-a împăcat cu faptul că malul drept al regiunii Herson a fost pierdut pentru ei. Această opinie a fost exprimată de Oleksandr Kovalenko, comentator militar şi politic al grupului „Rezistenţa informaţională”, pe Telegram.

„Dacă în urmă cu trei săptămâni au încercat să transfere cât mai multe forţe şi resurse pe malul drept, nu doar pentru apărare, ci şi pentru unele acţiuni ofensive, acum imaginea este radical diferită. Cele mai pregătite unităţi de luptă s-au instalat pe malul stâng şi nu se grăbesc să se redistribuie la dreapta”, a menţionat expertul. Potrivit acestuia, ocupanţii au început să planifice evacuarea celor „cei mai utili” colaboratori: „Ce este asta dacă nu conştientizarea că pe malul drept este totul pentru ROV?”.

În acelaşi timp, Kovalenko a comparat malul drept al regiunii Herson cu Insula Şerpilor, unde Forţele Armate au „macinat” metodic şi uniform unităţile ruse; ocupanţii de pe malul drept „acceptă din ce în ce mai clar contururile sinucideri, prin care au fost aruncaţi de comandanţi, pe post de carne de tun, în zona pe care ei înşişi înţeleg că nu mai poate fi ţinută”.

UPDATE 02.17 În Crimea, un DJ a fost arestat pentru că a cântat melodia patriotică ucrainiană „Wild Field” a rapperului Yarmak, care a fost cerută de un vizitator.

Clipul animat al cântecului prezintă soldaţi ai Forţelor Armate din Ucraina.

UPDATE 01.47 Navele ruseşti din Marea Neagră s-au mutat pe ţărmurile Crimeei

În Marea Neagră, din cauza unei furtuni , grupul naval rus s-a ascuns de-a lungul coastei Peninsulei Crimeea în direcţia Novorossiysk, a raportat comandamentul operaţional „Sud” în rezumatul actualizat de pe Facebook .

Se observă că două nave purtătoare de rachete cu 16 rachete Kalibr au fost lăsate în aşteptare.

Federaţia Rusă şi-a mărit grupul naval din Marea Neagră la trei unităţi. În acelaşi timp, numărul de rachete de croazieră Kalibr gata pregătite pentru a lovi ţinte a crescut la 24.

Conform celor mai recente date de la Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, în zonele operaţionale ale Mării Negre şi Mării Azov, grupul naval al inamicului îşi concentrează principalele eforturi pe efectuarea de recunoaşteri, blocarea transportului civil în partea de nord-vest a Mării Negre, şi atacarea instalaţiilor militare şi a elementelor de infrastructură în adâncimea teritoriului Ucrainei.

UPDATE 00.24 Imagini despree modul în care Energodar a fost bombardat ieri

ŞTIRE INIŢIALĂ Kuleba a povestit ce i-a spus Biden în ajunul războiului

Şeful Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a povestit despre ce a vorbit cu preşedintele american Joe Biden pe 22 februarie. El şi-a împărtăşit amintirile în timpul unui interviu cu Dmytro Gordon. Potrivit acestuia, Biden primeşte rar miniştri de externe ai altor ţări, dar secretarul de stat Anthony Blinken „a pus o vorbă bună” pentru el.

Înainte de a intra în Biroul Oval, Kuleba a văzut oameni plecând după o întâlnire despre Ucraina.

„Şi ies, şi toată lumea îmi aruncă o privire de despărţire, cum ar fi, ştii, dacă tocmai s-ar fi ţinut o întâlnire cu doctorul şi ar fi decis că ai cancer în stadiul patru. Aici ies toţi la pacient, spun: „ Bună" . Şi aşa: "Eh...". Şi a continuat. Fiecare dintre ei a făcut asta: mi-a strâns mâna şi mi-a aruncat o privire prietenoasă", şi-a amintit el.

Ministrul spune că a durat aproximativ 40 de minute conversaţia cu Biden.

„Biden a spus pe 22 februarie: „Va fi un război. Vom fi cu tine până la capăt, până la capăt." Şi aveam informaţii pe care NATO le-a calculat deja. Ei bine, el a spus că au cele mai recente informaţii că totul va începe în curând", a spus el. Kuleba

El a remarcat că Departamentul de Stat i-a arătat date despre aerodromurile unde sunt parcate avioane de luptă, complet pregătite pentru decolare.

"Am înţeles că inevitabil mergem la război. Când va începe - mâine, poimâine, peste trei zile - aceasta este deja o problemă secundară. Dar a fost un moment în care Biden mi-a arătat o fotografie cu fiul său mort şi mi-a spus: „Domnule ministru, trebuie să vă gândiţi mereu la copiii dumneavoastră”, a spus ministrul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă